На 13 - 15 март 2015 г. АПБЗ проведе 
VIII - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Хотел"Свети Никола" - Сандански
под патронажа на г-н Илия Тотев - кмет на Община Сандански

На Форумът присъстваха проф. Емил Паскалев - Клиника по нефрология и транплантация  към УМБАЛ„Александровска”, д-р Ристо Трайковски - СОБАЛ "Пентаграм", доц. Илия Лозев - МВР болница, д-р Маргарита Тарейн - прихолог болница "Токуда", доц. Пламен Попиванов - Александровска болница, д-р Мариана Симеонова - дитектор на Изпълнителна Агенция по трансплантациите и партньорски организации от Федерация" Български пациентски форум". Присъстваха около 220 делегати и гости от различни региони на България. На Форумът бяха представени лекции свързани с очните прояви и усложнения при трансплантирани пациенти, хирургични аспекти при фистолите на хемодиализните пациенти, Ендокринни и бъбречни заболявания, Метаболитни заболявания, психологични аспекти на болестта - пациенти и близки, Донорска и реципиентска ситуация - митове и реалност.
Беше проведено и годишното общо събрание на АПБЗ, както и обща снимка по случай Световният бъбречен ден.
Благодарим на всички лектори участвали на Форума.

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума:

На 07 - 09 март 2014 г. АПБЗ проведе 
VII - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Хотел"Севастократор" - Арбанаси
под патронажа на г-н Даниев Панов - кмет на Община Велико Търново

На Форумът присъстваха д-р Мариана Симеонова - директор на ИАТ, проф. Евгени Възелов - Клиника по диализа към УМБАЛ„Александровска”, проф. Емил Паскалев - Клиника по нефрология и транплантация  към УМБАЛ„Александровска”, доц. Деян Желев - Клиника по гастроетерелогия към "Св. Иван Рилски" София,  и  проф. Златко Кълвачев - ВМА , д-р Румен Петков - завеждащ диализта на ВМА, д-р Ристо Трайковски - СОБАЛ "Пентаграм", партньорски организации от Федерация" Български пациентски форум" и Асоциация на чернодробно трансплантираните. Присъстваха около 120 делегати и гости от различни региони на България. На Форумът бяха представени лекции свързани с очните прояви и усложнения при трансплантирани пациенти, хирургични аспекти аспекти при перитонеалната диализа, Хепатит В и С при диализни и трансплантирани пациенти, хронична бъбречна и недостиг при витамин Д активация, имуносупресия и бременност,  домашни методи при лечение на терминална ХБН. Имаше дискусия свързана с проблемите при лекарствата за трансплантираните пациенти.
Беше проведено и годишното общо събрание на АПБЗ, където бе приета Декларация към министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева-Райнова, в която бяха изложени притесненията от липсата и доплащането на имуносупресорите и желанието на всички тези проблеми да бъдат решени един път за винаги. Беше даден десет дневен срок за решението на проблемите и бе упомената, че при нежелание и воля на МЗ - АПБЗ ще поиска оставката на министър Андреева-Райнова с протест пред сградата на министерството на 25.03.2014 г.
АПБЗ и делегатите благодарим на хората и пациентските организации, които подписаха Декларацията ни. Благодарим на всички лектори участвали на Форума.

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума:

На 15 - 17 март 2013 г. АПБЗ проведе 
VI - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Hotel & SPA "Belmot"  гр. Пампорово
под патронажа на д-р Даниела Дариткова - председател на Комисията по здравеопазване към 41-то Народно събрание

На Форумът присъстваха д-р Мариана Симеонова - директор на ИАТ, проф. Михаил Боянов - Клиника по гастроентерология към УМБАЛ„Александровска”, проф. Емил Паскалев - Клиника по нефрология и транплантация  към УМБАЛ„Александровска” и  проф. Златко Кълвачев - ВМА , партньорски организации от Федерация" Български пациентски форум". Присъстваха около 120 делегати и гости от различни региони на България. На Форумът бяха представени лекции свързани с ендокринологията и бъбреците, имуносупресивната терапия на пациенти с трансплантирани органи, вируси и трансплантации. Лекция-дискусия имаше новият директор на ИАТ - д-р Мариана Симеонова.
Бяха представени документалните филми на АПБЗ: "Алтернативата" - за пациентите на перитонеална диализа и "Вторият мой живот" - за трансплантираните българи. Автор на двата филма е Ива Димова и са изработени от PR Агенция "ИВ". Беше проведено измерване на кръвна захар на делегатите на Форума.
Д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване към 41-то Народно събрание на Република България, присъства на част от лекциите на Форума. Тя изрази своята съпричастност към присъстващите пациенти.

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума:На 16 - 18 март 2012 г. АПБЗ проведе 
V - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Лечебно възстановителна база на Народно събрание гр. Велинград
под патронажа на Кмета на Община Велинград Г-н Иван Лебанов


На Форумът присъстваха доц.Силви Кирилов - директор на ИАТ, Националният консултант по хемодиализа - доц. Евгени Възелов,  проф. Златко Кълвачев, д-р Димитър Ленков от БЛС, доц. Красимир Антонов -  УМБАЛ „Св. Иван Рилски” Клиника по гастроентерология, доц. Емил Паскалев – Клиника по нефрология и транплантация  към УМБАЛ„Александровска” , партньорски организации от Федерация" Български пациентски форум". Присъстваха около 120 делегати и гости от над различни региона на България. На Форумът бяха представени лекции свързани с диализата, Костна болест, Новите вируси – нови предизвикателства, Хроничен хепатит В и ХБН и Нови възможности при имуносупресивното лечение при бъбречно трансплантираните пациенти. Беше представен документалния филм на АПБЗ за живота на българските пациенти на хемодиализа - "Четри часа живот" с автор Ива Димова. Беше проведено измерването на кръвна захар на делегатите на Форума.
Г-жа Цецка Цачева, председател на 41-то Народно събрание на Република България, присъства на част от лекциите на Форума. Тя изрази своята съпричастност към присъстващите пациенти и бе възхитена от ползотворното партньорство между изтъкнатите ни специалисти и пациентите.

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума
На 11 - 13 март 2011 г. АПБЗ проведе 
IV - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Hotel & SPA "Belmot"  гр. Пампорово
под патронажа на г-жа Дора Янкова - кмет на Община Смолян и Председател на УС на НСОРБНа Форумът бе прочетено приведствие от министър-председателя г-н Бойко Борисов и г-жа Десислава Атанасова  председател на Комисията по здравеопазване към 41-то НС. Присъстваха Националният консултант по хемодиализа - доц. Евгени Възелов,  проф. Златко Кълвачев, д-р Димитър Ленков от БЛС, д-р Мария Денчева, д-р Веселин Иванов, д-р Николай Тодоров, партньорски организации от Федерация" Български пациентски форум", както и партньорски пациентски организации от Литва и Латвия. Присъстваха около 150 делегати и гости от над различни региона на България. На Форумът бяха представени лекции свързани с диализата и консумативите за нея, както и за трансплантациите, денталната медицина, вирусологията и остеопорозата. Бяха проведени и безплатни консултации на присъстващите за костната плътност и диабет. Форумът завърши с традиционният купон на АПБЗ.


Сутрин с BBT - Преди Форума на АПБЗ  11.03.2011 г. - част 1 ; част 2

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума
На 12 - 14 март 2010 г. АПБЗ проведе 
III - тия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Лечебно Възстановителна База на Народно Събрание гр. Велинград
под патронажа на г-жа Цецка Цачева, председател на 41-то Народно събрание на Р БългарияВидео - Форум на пациенти с бъбречни заболявания


Видео - Учени: Полиома вирусът пречи на трансплантациите


Видео - Специални изисквания: Диета при бъбречна недостатъчност


Видео - С мисъл за хората: Безплатни прегледи за бъбречно болниНа Форума приведствие от министър-председателя г-н Бойко Борисов и г-жа Цецка Цачева прочете д-р Лъчезар Иванов, зам. председател на 41-то Народно събрание на Р България и председател на Комисията по здравеопазване към 41-то НС. Присъстваха депутати, Община Велинград, д-р Теодора Джалева, директор на Изпълнителната агенция по трансплантации, доц. Евгени Възелов, председател на НСДСБ, д-р Далфина Нуниес, председател на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари, проф. Златко Кълвачев, д-р Мария Денчева, д-р Димитър Ленков от БЛС, Теодора Захариева, Елена Котова и Радина Велчева от Федерация "Български пациентски форум", както и партньорски пациентски организации от Литва и Латвия и около 120 делегати на АПБЗ от над 15 региона в България. На Форума бяха дискутирани проблемите в диализите и трансплантациите, денталната медицина, вирусологията и остеопорозата. Бяха проведени и безплатни прегледи на присъстващите по дентална медицина и на костната плътност. Имаше лекция и за правилното хранене на диализните пациенти, както и за метода Перитониална диализа.


АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума.На 13 - 15 март 2009 г. АПБЗ проведе 
II - рия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Лечебно Възтановителна База на Народно Събрание гр. Велинград
под патронажа на Кмета на Община Велинград Г-н Иван Лебанов

В Форума участваха делегати от над 15 града в България, Литовската и Латвийската пациентска организация, Български Лекарски Съюз, Общопрактикуващите лекари - София, дентални специалисти, които извършиха безплатни прегледи на присъстващите пациенти за техния дентален статус, вирусолугичен специалист и диализни специалисти. Проведоха се дебати и дискусии за моментното състояние на диализата и трансплантацията у нас, и всички присъстващите приеха и подписаха единодушно декларация до държавните ни институции за бързи и адекватни действия по отношение на многобройните проблеми на бъбречно болните българи и трансплантациите в Република България.

АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на Форума.
На 21 - 22 юни 2008 г. АПБЗ проведе
I - вия ФОРУМ НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
в Дом на културата "Арсенал"  гр. Казанлък
под егидата на Кмета на Община Казанлък Г-н Стефан Дамянов

На Форума присътваха делегати от Казанлъшка, Старозагорска, Карловска, Кърджалииска и Смолянска област,както от Янбол и София. Официални гости бяха: Изпълнителна агенция по трансплантация (ИАТ), Институцията Омбудсманът на Р.България, НЗОК, НЕЛК, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ), Сдружение на общопрактикуващите лекари - София (СОПЛС), Българска бъбречна асоциация (ББА), Национално сдружение на диализните специалисти в България (НСДСБ), специалисти по нефрология и диализа.На 22 юни бяха проведени и първите игри на пациенти с бъбречни заболявания, които бяха отразени по БНТ

По света и у нас: Първи Форум на АПБЗ - Казанлък юни 2008 г.


 
АПБЗ благодари на спонсорите подпомогнали реализирането на първия по рода си Форум на пациенти с бъбречни заболявания в България.


This text will be replacedАПБЗ: гр. София,
ул. "Денкоглу"
№ 15, вх. Б, ет. 1

тел/факс
0999 488 001
От цялата страна
на цената на един
градски разговор

+359 894 488 007
+359 894 488 001
+359 894 488 009

office@apbz.eu
apbz@abv.bg